Släktkalas

Om ungefär en halvtimme så åker jag ner till Småland, igen. Var där förra helgen och fiskade kräfter med pappas kusin med familj, som vi gjort de senaste 30 åren (förutom den lilla detaljen att jag inte var född då).
Den här helgen så åker vi ner till samma ställe, övernattar där inatt och åker imorgon vidare ner till min morfar i Ronneby som fyller 80 år. Har egentligen ingen lust what so ever att åka iväg, men jag har inget val. Visst, morfar fyller år och han ska såklart firas, men det kan inte hjälpas att jag inte vill åka.

Dessutom är det styrelsemöte på söndag, då vi ska planera och sätta ihop i princip hela kick-offen. Och denna planering kommer jag med störst sannorlikhet att missa. Det suger rent ut sagt. Jag är ju med i styrelsen för att jag vill vara med och påverka och göra någon nytta, inte för att inte komma på mötena! Är riktigt arg över detta. Men om jag har tur så kan vi komma iväg från Ronneby i någorlunda tidig tid så att jag kan vara med iallafall en timme eller två av mötet. Annars tar jag för bövelen ett tåg eller en buss hem. Så det så!

ARgh.Näjs! / Schyyysst!

Satt och kollade på lite bilder från semestern och hittade, eller nja jag visste ju att dom var där egentligen, dessa bilder från en restaurang på Ibiza som verkligen var något utöver det vanliga..
Förutom den stora poolen så hade dom som små bås man kunde sitta i och röka vattenpipa, som i sin tur var räätt så stora!


Funderingar på sommarlovet

Sheet, man märker verkligen att jag inte har så mycket att göra på dagarna när jag sitter och funderar på de mest onödiga sakerna någonsin. 

Kom på att det är kul, hmm kanske fel ord men kom inte på något annat just nu, när man tänker ut vad man ska skriva, men så blir det helt annorlunda när man skriver det. Fastän det låter så jäkla bra i skallen. Det kan vara en mening som låter grymt bra i skallen, men som i text bara blir hur knasig som helst. Men också ord kan bli helt annorlunda på papper (dator..) än i skallen eller muntligt. Speciellt ord som kan ha två olika betydelser, alltså som stavas likadant men uttalas olika. Som ordet "min". Det kan ju antingen vara att man gör en min, alltså ansikts-min, eller i ägande-form. Som att den här bloggen är min. Men om ordet används som att man pratar om ansikts-minen, så läser jag alltid fel först, och blir hur förvirrad som helst när meningen inte alls funkar, och sen blir tvungen att läsa om och först då fattar jag att jag uttalade ordet fel.
Sen kom jag antingen idag eller igår (har inte så stor koll på dagarna denna vecka) på att twitter är ju skitsmart! Bästa vore ju om alla hade twitter i mobilen, för då skulle ju sms-kostnadena bli mycket lägre! Men så kom jag på att man måste betala internet-kostnaden, plus att man bara kan skriva 140 tecken för varje tweet.. Om man nu betalar vare sig surf-konstadena eller för sms:en... Men man kan ju iallafall skicka billigare MMS. För även om man betalar för internet, så kan det ju inte kosta mer än två MMS. 

Jag säger då det. Ganska onödiga funderingar som egentligen inte gav så mycket, men jag märker verkligen hur jag egentligen går och funderar på nu när jag fortfarande har sommarlov och inte har gjort så mycket de senaste tre dagarna.Ny design!

Fixade en liten ny design såhär lustigt och hastigt. Headern gjorde jag iofs inatt, men gjorde klart resten idag. Inte så stor förändring, jag gillar grått och tar nästan avstånd från "färgglada" färger... Men, det är nya bilder i headern och ska försöka fixa så att jag får en halv-genomskinlig kant runt hela alltet, men får se hur det går det med..
Just nu så ville jag bara få bort min gamla design. 

Over and out. 


Big adventures

Det märks att det är sommarlov. Jag vaknade ett idag, alltså vid 13.. Och jag somnade lite innan två. Har sovit ungefär tolv timmar varje natt nu sedan scoutlägret men jag tror att jag börjar få tillbaka energin, vilket gjorde att jag inte sov exakt tolv timmar inatt..
Men - dagen har hittils varit "fylld" med äventyr! Hade sedan igår bestämt att jag skulle ner till centrum och lämna några böcker på bibblan, eftersom jag annars skulle behöva betala försening om några dagar.. Lånade även två nya böcker, del 4 och del 5 i serien om Sookie Stackhouse. Ni kanske känner igen namnet? Från tv-serien True Blood där storyn byggs utifrån böckerna. Eftersom serien är så pass bra så trodde jag inte att böckerna skulle vara så värst bra, men det är dom! Läs dom tycker jag!

Sen när jag var påväg ut ur bibblan och mot mitt fordon (cykeln) så träffade jag på min gamla polare från ettan (a.k.a två år sedan). Så vi satt och snackade en stund i centrum. Så nu har jag blivit av med min "hänga-i-centrum-oskuld", även om jag bara satt och snackade i typ en halvtimme mitt på ljusa dagen. Ett klassiskt "centrum-häng" är när man är typ 14 år, och går och drar runt i centrum och röker medan man tycker att man är sååå cool. Tycker att det är lite synd att man på fullt allvar kan göra sånt. Vad hände med att ha mysiga filmkvällar med polarna istället för att vara jobbig i centrum?

Ack oh ve. Dagens ungdom jag säger då det. LOL. Men ibland på allvar.


Kontrasten mellan svenska och engelska

Sitter och kollar om Säsong 3 av True Blood och som ni kanske vet så är Alexander Skarsgård med i serien och han har en ganska så stor roll. Det bästa är att han spelar en gammal viking från Sverige, så han pratar svenska i några avsnitt och det är så kul att se kontrasten mellan engelska och svenska. Nästan varje ord han säger på svenska låter så mesigt, medan det på engelska låter mera "riktigt". Vet inte hur jag ska förklara men jag tycker att det låter så mesigt på svenska! Det är som att det är overkligt. Men favoritdelen är ändå när Eric, det vill säga Alexander Skarsgård, under ett väldigt roligt tillfälle ropar ut "Krokodiler". Det är så roligt att jag måste sitta och spela det om och om igen.

Om ni inte har sett på True Blood så rekommenderar jag er att göra det! Jag håller på att lägga upp dom här på bloggen och ska fortsätta med det. Det är trots allt en av mina favoritserier. Och eftersom det är en av de få serier som sänds på sommaren i realtid så är det nästan också den enda tv-serie jag kollar på. Men annars så är det såklart The Big Bang Theory som gäller. Och Glee. Och såklart Chuck.
The Big Bang Theory Season 2 Episode 4 - The Griffin Equivalency

The Big Bang Theory Season 2 Episode 3 - The Barbarian Sublimation

Mun-mot-mun-metoden?

Ska efter sommaren och vårens oaktivititet försöka väcka liv i bloggen igen.. Börjar bli sugen på att fota igen och ska köpa ett nytt objektiv snart så det kliar i fingrarna!

Ska nog under tiden även lägga upp några avsnitt från kanske The Big Bang Theory? Kanske även True Blood som är min favoritserie nummer 1!Rebeqqa

Har under eftermiddagen varit ute i skogen med Rebecca och fotat lite porträtt! Vi började med att hon fotade mig, och jag är så jäkla osäker framför kameran! Jag står hellre bakom kameran.. Så jag stod mest och skrattade och förstörde Rebeccas bilder.. Sorry Q. Men sedan så bytte vi och så fotade jag Rebecca!

Fick inte de bilder jag hade hoppats på riktigt, skogen var så ful och jag var så jäkla ringrostig och har ingen insperation direkt.. Men trots allt detta negativa så fick jag några fina bilder!


Speak up!

Har precis kollat klart på Speak med bland annat (eller säger man andra?) Kristen Stewart i rollerna. Hatar egentligen såna där filmer, eller alltså, dom är ju bra men det är bara så hemskt att titta på hemska filmer..
Vet att ni inte förstår ett jota av det jag säger/skriver men filmen handlar kort sagt om en tjej som börjar skolan igen efter sommarlovet. Hon har förändrats helt efter en traumatisk händelse som man genom hela filmen får reda på genom korta flashbacks.

Filmen är från 2004, och ni anar inte hur liten Kristen Stewart är! Jag vet inte varför, men jag gillar hennes filmer, trots att hon, iallafall enligt mig, inte är så bra skådespelerska.. Jag tycker att i alla roller/filmer jag har sett henne i så har hon samma kroppsspråk och gör samma miner. Visst, det har nog uttvecklats en del nu på senare tid, jag menar hon är ju inte likadan skådespelerska i Twilightfilmerna som i de tidigare filmerna jag har sett henne i.
Men - om man gillar Kristen Stewart eller bara vill ha filmtips: Kolla på :

The Messengers - Thriller/Skräckis. Blunda några gånger är mitt tips.. Faktisk ganska bra!
In the Land of Women - Tillsammans med Adam Brody. Fantastisk film scenmässigt och är rent ut sagt mysig!
Speak - Berättande film som även om den är hemsk faktiskt är värd att se. Ha däremot spolknappen redo.. Lite långtråkig.
Och sen så klart alla Twiligt-filmerna.. Även om jag rekommenderar att läsa böckerna om man vill ha hela historien.. Filmerna ska man, iallafall enligt mig, nästan klassa som en egen historia som bara har tagit skelettet från Stephenie Meyers böcker..
Bildbomb och scouthistoria

Det blev lite halvdålig kvalité och storlek på bilderna för att precis när jag hade lagt bilderna som dom skulle i collaget så råkade jag trycka på att programmet själv skulle göra ett collage.. Fint, 20 minuters arbete åt skogen..
Men bilderna är på plats och det är det som är huvudsaken!

Kanske ska berätta vad ett World Scout Jamboree är för något? Och själva scoutrörelsen?
World Scout Jamboree är ett internationellt läger (eftersom jamboree menas med att det är deltagare från olika nationaliteter) som arrangeras vart fjärde år i olika länder, till minne av det första scoutlägret 1907 i England. Lägret hölls av Robert Baden-Powell (senare även adlad till "Lord Baden-Powell of Gilwell) och står idag som grundaren till Scoutrörelsen. Vi scouter finns idag i över 216 länder och är fler än 38 miljoner, vilket gör att vi är den största idéburna ungdomsrörelse i världen. Scoutrörelsen byggs inte, som många tror bara på knopar, sjunga sånger vid lägerelden och att leda gamla tanter över gatan. Jag brukar iallafall lämna tanterna på mitten av gatan. Scouting står inte bara heller för naturen och det betyder inte heller att vi kan allt om den. Ska jag vara ärlig så kan jag knappt någonting om flora och fauna. Eftersom scouting är en ungdomsrörelse så bygger den på att ungdomar ska utvecklas socialt och personligt och att genom lägerliv och äventyr både på land och till sjöss få en hel del allmänbildning. Och som scout lär man sig även att jobba med vilka människor som helst, vilket gör att det är lättare att jobba i grupp till exempel i skolan och arbetsplatser. Arbetsgivare gillar scouter, det är verkligen ett plus att ha det i sitt CV när man söker jobb. En av mina kompisar fick jobb till stor del för att han är scout. Man kan jobba med människor, är social och folk vet att man klarar av vissa saker. Jag har fått helt fantastiska kunskaper och framförallt minnen tack vare socuterna! I folks ögon så blir man nörd-stämplad så fort man säger att man är scout, och det är synd tycker jag för de har verkligen ingen aning om vad vi gör! (och det tar så lång tid att förklara vad vi gör hela tiden för det är så MYCKET! det får bli i ett annat inlägg). Jag är scout och är stolt över det, folk får tycka vad de vill =)

Nå, vad var nu det här med ett Jamboree?
Ett World Scout Jamboree, just det här speciella, arrangeras som sagt vart fjärde år i olika länder. Denna gång var det i Sverige, och det var den första gången som vi fick vara värdar. Lägret har planerats i över 10 år och dom började bygga upp lägerplatsen redan för 3 månader sedan! Temat för det här Jamboreet var "Simply Scouting" och menas "Scouting helt enkelt". Förstod aldrig riktigt innebörden med temat, lite pinsamt jag vet.. Lägret hade det högsta deltagarantalet någonsin, med ca 38 000 tusen scouter som bodde på en yta av (om jag inte minns fel) 180 fotbollsplaner! Fast då är också alla centrum medräknade, det är inte bara boyta. Jag orkar inte riktigt förklara hela lägret, har liksom inte hunnit göra det för mina föräldrar än... MEN, det var ett helt underbart läger och man träffade folk från så många olika länder som det är möjligt! Jag pratade med folk från Japan, Australien, Danmark, Tyskland, Italien, Portugal, Sri Lanka, Soudiarabien, Madagaskar, Hong Kong, Finland, Sverige, Island, USA, Kanada och många många fler! Det känns konstigt att gå här hemma och bara prata svenska! Jag rekommenderar alla att läsa lite mer om Jamboreet som varit och dessutom kolla på de tv-klipp som gjordes, vi hade en Jamboree TV! Så kolla gärna in länkarna här nedanför, filmerna ger en mycket bättre förklaring om hur stort lägret egentligen var!  


Jam N på Youtube - Jamboree 2011 officiella youtube-kanal där alla tv-program från lägret finns.
Scouting på Wikipedia
World Scout Jamboree på Wikipedia
Robert Baden-Powell på Wikipedia (scouternas grundare)
Hemma igen

Har efter en ganska lång sommarbreak kommit tillbaka igen.. Fick lust att börja blogga och fota igen nu när jag sitter och redigerar bilder på min kompis som jag tog innan jag åkte på det stora scoutlägret World Scout Jamboree där jag och ca 38 000 andra från hela världen medverkade.
Ska redigera dom bilderna och sedan lägga upp dom. Tog inte så många eftersom det var ihållande regn i ungefär 5 dagar, och då tar jag gärna inte upp kameran.. Det är verkligen synd eftersom det finns så många foto-chanser! Men ska ge er ett smakprov redan nu!RSS 2.0